Jos et tahdo lukea koirista, klikkaa KIRJAT
---->

Jos et tahdo lukea kirjoista, klikkaa JASU tai RIKI ---->


Mikäli kumpikin kiinnostaa, olet taatusti oikealla sivustolla!

maanantai 17. lokakuuta 2011

Rakkautta al dente

"Päämääräni Italiassa:
1. Ota aurinkoa, älä ryppyjä tai auringonpistoksia – rusketu!!!
2. Löydä itsellesi uusi ammatti.
3. Opi pitämään Ericin perheestä.

Laran uusi rakas Eric haluaa viedä hänet romanttiselle Caprille, ja se on kyllä maailman paras ystävänpäivälahja ikinä! Paitsi että saarella asuu Ericin perhe ja tiedossa on Ericin äidin 60-vuotisjuhlat. Turha siis odotella yllätyskosintaa.
Yllätysloma kuitenkin on edessä. Tulossa on karmeaa italialaista sähläilyä, monsterimainen mamma, sisko ja kaveri, nakuilua ja katastrofirusketus. Mutta Lara kulkee nolosta tilanteesta toiseen pystypäin ja päättää ryhtyä muotimaailman tulevaksi mullistajaksi. Pasta naisen tiellä pitää - tosin ei kaidalla tiellä – ja muodin huipun sijaan suomineito löytääkin itsensä aurinkoparatiisin varjoisemmilta kujilta."
Rakkautta al dente on ensimmäinen kirja jonka luen Kira Poutaselta. Kirja vaikutti todella mielenkiintoiselta takakannen perusteella ja sisällöstäkin löytyi samanlaisia merkintöjä, kuin prinsessan päiväkirjoissa tai elämäni sinkkuna.. Takakannesta jo voi päätellä että Poutanen kirjoittaa suomalaista naishömppähuumoria joka aiheuttaa myötähäpeää lukijassa, aivan kuin esimerkiksi Kinsella. Itse kun pidän kovasti näistä naishömppä huumori kirjoista, halusin tarkastella miten suomalainen kirjailija pystyy luomaan huumorimaista hömppää jota on kevyt lukea.
Kirja on mielenkiintoinen ja päähenkilö Lara vaikuttaa hauskalta Suomalaiselta naiselta, eikä itse tarinakaan ole huono. Poutanen ei jää ns. tuleen makaamaan, vaan kirja elää koko ajan ja pitää lukijan mielenkiintoa yllä.
Yksi suuri miinus oli mielestäni niin turhat täyte sanat. Kirjassa nimittäin tuli aivan liian usein lauseen loppuun niin typerän oloinen Heh-heh ja tämä ei ollut vain yhdessä tai kahdessa kohdassa.. Toinen mikä ärsytti oli päläpäläpäläpälä kun muut ihmiset puhuvat kirjassa vierasta kieltä.
Juoni ja henkilöhahmot ovat kuitenkin kirjassa mielenkiintoiset ja kirja on mukavan ohkainen luettavaksi. Palaan varmasti Laran tarinassa vielä hiukan taakse päin ja luen myös aiemmin ilmestyneen Rakkautta al dante.

Pisteet: 2½ / 5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti