Jos et tahdo lukea koirista, klikkaa KIRJAT
---->

Jos et tahdo lukea kirjoista, klikkaa JASU tai RIKI ---->


Mikäli kumpikin kiinnostaa, olet taatusti oikealla sivustolla!

maanantai 21. marraskuuta 2011

Vauva aika ohitse?!

Olen niin ylpeä meidän perheen karvavauvasta, Rikistä! 

Rikihän on kaikin puolin aivan mahtava koira. Sillä on huumorin tajua ja pilkettä silmä kulmassa, mutta osaa ottaa nykyisin jopa rennosti kotona, eikä tarvitse aina olla komentamassa. Alussahan tuntui ettei millään ymmärrä mikä on sallittua ja mikä ei, ja käskyt "EI" ja "IRTI" oli kovassa käytössä. Nykyisin Riki kyllä tietää aika hyvin mikä on sallittua ja mikä ei. Kotona ollessa ei tarvitse komennella turhia, tokihan pentu vielä kokeilee että joskos tämä nyt olisi sallittua...

Eilen sitten tapahtui "kasvupyrähdys" tai oliko sitten ajoitus ihmisillä oikea, en tiedä... Isoa hätää ei tullut kertaakaan sisälle päivän aikana! Kuulostaa ehkä joissakin koiraperheissä ihan normaalilta, mutta meille se oli iso juttu. Rikihän tekee hädän kuin hädän juuri siihen paikkaan missä sattuu olemaan, ei ole osoittanut pientäkään elettä sisäsiisteydestä, saati yrittänyt pyytää ulos tarpeen vaatiessa.
Ja tänä aamuna kello 8.00 mennessä sisälle ei ollut tullut yhden ainuttakaan suurta hätää! Yleensä yön jälkeen Rikin oma aitaus on kuin miina tanner! On lirut siellä täällä ja välillä jopa kävellessä tehty- vana vain näkyy... Läjät on siellä mihin on sattunut osumaan. Eli viime yö oli meille suuri saavutus. Harmi vain kun aamulla emäntä oli liian hidas ja aamun sekä yön ensimmäinen kasa ehti tulla ennen ulos pääsyä.
Jännityksellä odotyan tätä päivää että tapahtuuko isompi vahinko vai onko juurikin näin että Rikikin on hoksannut että kakkea ei tarvitse heti ulos suoltaa, vaan sitä voi jopa pidätellä hiukan..

Hammaskeijukin oli Rikin tykönä käynyt ja vienyt ainakin kaksi hammasta, mutta minkä keiju teki- olipahan unohtanu eurot jättää tilalle!


Jasukin on muuten pennun myötä elävöitynyt. Ennen niin rauhallinen karvakasa ryhtyy nykyisin leikkiin ja ärähtelee. Pinnakin on luonnollisesti kasvanut.. Jasu joka yleensä on kaikkien kaveri eikä ikinä ennen ärähtänyt muille kuvittelee ilmeisesti Rikin myötä kasvaneensa Alfojen alfaksi.. Ekaa kertaa lenkillä ärähti vieraalle koiralle ilman mitään syytä!

Kuva saastetta luvassa kunhan emäntä saa uuden puhelimensa käyttöön, uuden liittymän kanssa. Joudutte tekin myöntämään, että ennen meillä oli pieni musta karvavauva - nyt siitä on kehittymässä kulmakunnan komein alfauros - Heti Jasun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti