Jos et tahdo lukea koirista, klikkaa KIRJAT
---->

Jos et tahdo lukea kirjoista, klikkaa JASU tai RIKI ---->


Mikäli kumpikin kiinnostaa, olet taatusti oikealla sivustolla!

maanantai 20. helmikuuta 2012

Uusi kirja Carriesta ennen Sinkkuelämää ja New Yorkia. Lähde mukaan seuraamaan, miten pikkukaupungin kasvatti tavoittelee unelmaansa. Carrien nuoruusvuodet kertoo Carrien viimeisestä lukiovuodesta pikkukaupunki Castleburyssa, jossa hän asuu isän ja kahden pikkusiskon kanssa. Äiti on kuollut syöpään, mutta jättänyt tyttärelleen perinnöksi feministisen kipinän. Kun sydäntenmurskaaja ja paha poika Sebastian Kydd palaa vuosien jälkeen Castleburyyn, Carrien maailma mullistuu. Koulun tyttöjen salainen päiväuni osoittaa olevansa kiinnostunut juuri Carriesta, ja kaikki vaikuttaa epätodellisen onnelliselta. Rakkauden lisäksi Carriella on kuitenkin myös toinen unelma: hän tahtoo tulla kirjailijaksi. Mutta miksi tuntuu, että tytön on valittava joko poikaystävä tai ura - jo 16-vuotiaana? Tarkkanäköiseen tapaansa Carrie analysoi kokemaansa ja ammentaa siitä jutun aiheita. Yliopisto häämöttää nurkan takana, mutta sitä ennen Carrie päättää seurata suurta unelmaansa: edessä on kesä New Yorkissa kirjoittajakoulussa...

Kirjan kansi on hyvin houkutteleva ja kun kyseessä on kirja niin ihananasta Carrieasta täytyi tämä lukea.
Kirja kertoo Carriesta ennen New Yorkia,  jolloin Carriekin on nuori ja hiukan hyväuskoinen erityisesti poikien suhteen. Kukapa meistä ei olisi.. Kirja on suunnattu nuorille, mutta mielestäni lukuelämyksen voi kokea myös vanhempikin Sinkkuelämien ihailija. Itseä kirjassa viihdytti erityisesti tyyli jolla Bushnell kirjoitti. Juoni on hyvinkin uskottavaa ellei peräti jonkun tytön oikeasta elämästä. Elämä on nuorille naisillekkin toisinaan aika julma ystävien ja poikien suhteen.
Loppu on kuitenkin kaiken alku ja nitoutuu kivasti yhteen "Carrie nuorena, Carrie aikuisena" tietysti välistä puuttuu vielä muutama kasvun vuosi mutta lukija itse voi hyvinkin kuvitella kuinka Carrie rakentaa omaa elämää uudessa kaupungissa.
Ihastuttava ja rentouttava lukukokemus!

Pisteet 4/5

1 kommentti:

  1. Kiva lukea muiden mielipiteitä eri kirjoista, vaikuttaa tuo sinun kirjamaku suht samalta kuin omakin. :) Olis mielenkiintoista lukea Rikistäkin uusia juttuja, että mitä labbispojalle kuuluu. Sen siskon elämää seuraan kuitenki ihan vierestä. (:

    VastaaPoista