Jos et tahdo lukea koirista, klikkaa KIRJAT
---->

Jos et tahdo lukea kirjoista, klikkaa JASU tai RIKI ---->


Mikäli kumpikin kiinnostaa, olet taatusti oikealla sivustolla!

maanantai 26. syyskuuta 2011

Punaiset tulppaanit

"Ever on menettänyt kaiken, perheensäkin, mutta saanut mystisen kyvyn: hän kuulee ihmisten ajatukset, näkee heidän auransa ja aistii heidän elämäntarinansa pelkästä kosketuksesta. Kyky sulkee tytön yksinäisyyteen. Tai niin hän luulee, kunnes kouluun ilmestyy Damen, jonka ajatuksia ja auraa Ever ei yllättäen pysty näkemään. Komea, salaperäinen poika vetää Everiä vastustamattomasti puoleensa, pois kalifornialaisesta high school -elämästä ja yhä syvemmälle mukaansa toiseen todellisuuteen: mysteerien ja taikuuden kiehtovaan maailmaan, missä mikään ei näytä olevan mahdotonta. Mutta kuka tai mikä Damen todellisuudessa on? Ja mikä on Damenin esiin taikomien punaisten tulppaanien viesti?"
Kuolemattomat kirja sarjan ensimmäinen osa.

Kirjassa seurataan Everiä joka on nuoreen ikäänsä nähden kokenut kovia. Ever on itsenäinen ja normaalin oloinen nuori tyttö, joka tapaa salaperäisen pojan Damenin. Alku kirjassa on hyvin lupaava, koska Damen on kiinnostava persoona ja Everin lisäksi myös lukijaa mietityttää miten Damen pystyy kuin tyhjästä loihtimaan tulppaaneja ja mihin Damen aika ajoin katoaa. Kirjassa käsitellään hyvin todentuntuisesti nuorten ongelmia koulu maailmassa ja ystävyys suhteissa.

Koska kirja on hyvin realistisen tuntuinen ilman Dameniä ja Everin omaa kykyänsä on kirjaa mukava luke. Loppua kohden kirja kuitenkin käy mitä friikeimmäksi. Tapahtumia sattuu koko ajan ja lopulta mikään ei tunnu realistiselta. Eli mielestäni kirjan lopussa on päädytty pieniin ylilyönteihin yliluonnollisten asioiden suhteen.

Sarja jatkuu toisella osalla, nimeltä Sininen kuu. Jatko-osan saatan lukea paremman puutteessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti