Jos et tahdo lukea koirista, klikkaa KIRJAT
---->

Jos et tahdo lukea kirjoista, klikkaa JASU tai RIKI ---->


Mikäli kumpikin kiinnostaa, olet taatusti oikealla sivustolla!

lauantai 10. syyskuuta 2011

Raskausjärkytys!

Alle kolmekymppinen Agata elää nuoren aikuisen parasta aikaa. Hänellä on vauhdikas työpaikka Ruotsin suurimman iltapäivälehden Aftontidningenin toimittajana, unelmien avopuoliso Teo ja mukava koti Tukholmassa. Lisäksi Agata onnistuu pääsemään jyvälle todellisesta skuupista, kun rikkaan östermalmilaisperheen teini-ikäinen tytär katoaa jäljettömiin. Ylennys uutispäälliköksi on vain käsivarren mitan päässä, kun Agata yllättäen huomaakin olevansa raskaana. Poikaystävä on haltioissaan, mutta Agata kapinoi elämänmuutosta vastaan. Mekkojen saumat ratkeilevat, parisuhde natisee liitoksissaan ja synnytysvalmennukseen tulee porttikielto, kun uhmakas nainen ei suostu säyseän odottavan äidin rooliin.

Odotin oikein innolla tämän kirjan lukemista, sillä pidän aiheesta ja voin tarkastella aihetta omasta näkökulmasta.
Kirjan alku oli kauhistuttavaa luettavaa. Ajattelin että voiko maailmassa olla oikeastikin näin pinnallisia ja itsekeskeisiä ihmisiä.
Päähenkilö- Agata käyttää melkoisesti alkoholia ja rakastaa juhlimista, raskaus on hänelle kuin maailmanloppu. Kirjaa lukiessa itselleni tuli tunne, että Agata päättää pitää lapsen vain koska rakastaa avopuolisoaan, joka on todella innoissaan tulevasta perheen lisäyksestä. Kirja kauhistuttaa ainakin minua, äitiyslomalla olevaa lukijaa. Agata ei kauheasti piittaa lapsen tai itsensä hyvinvoinnista ja hän koko ajan säälii omaa menetettyä elämäänsä.
Kirja oli erilainen lukuhetki raskausajan iloista ja suruista, lähinnä kuitenkin suruista. Kirjaa lukiessa tulvi ainakin minuun monenlaista tunnetta päähenkilöä kohtaan- vihaa, sääliä, myötähäpeää, ymmärrystä ja kuitenkin lopulta hyväksyntää. Vaikka Agata on hyvin itsekäs ja pinnallinen nainen, voi kirjaa lukiessa kuitenkin huomata, että myös tämä itsekeskeinen nuori nainen alkaa pikkuhiljaa kasvaa äitiyteen.
Monesti raskaus ja äitiys kuvataan vaaleanpunaisten silmälasien läpi, mutta ei tässä kirjassa. Kirjassa päästään seuraamaan myös Agatan työpaikan elämää, joka on mielenkiintoista luettavaa. Harmillista vain että kirja jäi ikäänkuin kesken. Lukija ei päässyt seuraamaan Agatan synnytyksen vaiheita tai vauvan ensimmäisiä koti päiviä. Toivoisin joskus vielä lukevani kirjan jatko-osaa.
Kirja herätti monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Minusta tämä jo kertoo sen, että kirja on lukemisen arvoinen kokemus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti